Згромадження Сестер Св. Єлизавети в Україні

Опіка над хворими

СЕРЕД ХВОРИХ

З серця для хворих

Багато людей мають гаряче і гарне покликання допомогти іншим в медичній сфері. Ми також були покликані, щоб бути поруч з хворими, але в опіці та догляді за ними. Це перша харизма нашого Згромадження. Власне Матері-Засновниці почали своє служіння відвідуючи хворих у їхніх помешканнях. Потім розпочалося служіння в лікарнях і інших медичних установах.

ЛІКАРНІ

Допомагаючи хворим, ми приносимо полегшення самому Господу Ісусу. Як Сестри св. Єлизавети ми покликані в першу чергу до праці, яка часто невагома в людських очах, але ми переконані, що просто подаючи склянку води, або перебуваючи біля хворої людини і з любов’ю їй допомагаючи це може сприяти до поліпшення її здоров’я. Для тих Сестер, які мають медичну освіту і не мають можливості її практикувати, витирання слини страждаючого може бути набагато більшим подвигом, ніж п’яти годинна операція. Ми знаємо, що повинні ставатися малими, щоб потоки Божої благодаті могли вільно протікати через нас.

 

Санаторії\ лікувальні осередки\ реабілітації \ радіотерапії

Приймаючи особу на реабілітацію або медичні процедури ми дуже чітко досвідчуємося, як піклуємося про хворих «страждаючих членів Христа». Дбаючи про здоров’я другої людини, ми також не повинні забувати про її духовне життя. Там, де є наші монастирі, там завжди є можливість духовної опіки, молитви та прийняттям Святих Таїнств.

Вроцлав – Лікувальний осередок
Дзержонюв – Лікувальний осередок
Мілкув – Лікувальний осередок
Влень – Осередок реабілітації

Будинки опіки

У будинках опіки ми відкриваємо двері наших сердець і спільнот для потребуючих. Тут вони стають живою частиною наших спільнот.

Дім опіки в Сьроді Шльонській
Дім опіки в Хелмску Шльонськім
Дім опіки в Бардзі Шльонському
Дім опіки в Бєльську
Дім св. Єлизавети „Ти не один”
Kвідзень – Дім св. Єлизавети

Idź do góry
Translate »